3,5% vrouwen tussen 45 – 60 jaar krijgt hormoontherapie

19/09/14-Farmaactueel. Het gebruik van oestrogenen door vrouwen in de leeftijd van 45 tot en met 60 jaar is in de afgelopen vijf jaar met 20% afgenomen. In 2013 gebruikte 3,5% van de vrouwen in de overgangsfase zo’n middel. (SFK). De overgang is een fase in het leven van een vrouw waarin door een wijziging in de geslachtshormoonhuishouding de menstruaties onregelmatig worden en uiteindelijk helemaal wegblijven. De overgang vindt doorgaans plaats in de leeftijd van 45 tot 60 jaar en duurt gemiddeld vier jaar. De laatste menstruatie wordt de menopauze genoemd en treedt gemiddeld op 51-jarige leeftijd op.
Lees verder ->

Sorrenblik:

 


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s