Facebook en Apple betalen invriezen eicellen.

16/10/14-MC. Facebook en Apple hebben de kosten voor het invriezen van eicellen opgenomen in hun secundaire arbeidsvoorwaarden voor vrouwelijke medewerkers in Sillicon Valley. Ze zijn daarmee de eerste grote werkgevers die bijdragen in de kosten voor het om niet-medische redenen invriezen van eicellen. Dat schrijft het Amerikaanse NBC News. Facebook is volgens NBC recentelijk begonnen met deze secundaire arbeidsvoorwaarde en Apple volgt in januari 2015. Naar schatting van NBC bedragen de kosten 10.000 dollar per keer dat er eicellen worden weggenomen en minimaal 500 euro per jaar voor de opslag. Volgens NBC zouden Facebook en Apple er zeker 20.000 euro per werknemer voor over hebben. Volgens NBC hoort deze nieuwe secundaire arbeidsvoorwaarde bij wat men noemt de Sillicon Valley ‘perks arms race’. Facebook en Apple en andere bedrijven in Sillicon Valley wedijveren in familie- en wellness-extra’s voor hun personeel. Zo dragen ze bij aan vruchtbaarheidsbehandelingen en aan adoptie en Facebook betaalt nieuwe ouders 4000 dollar ‘baby-cash’, die naar eigen inzicht mag worden besteed.  Nieuwsbericht NBCNews ->

 

sorrenlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s