Vrouwen worden beoordeeld op hun persoonlijkheid, mannen op hun prestaties

09/10/14-Intermediair. Vrouwen krijgen veel vaker kritiek op hun persoonlijkheid dan mannen. Carien Karsten geeft tips om daarmee om te gaan. Je komt te hard over. Waarom oordeelt je team niet net zo positief over je als je klanten? Je bent te kort door de bocht. Bij beoordelingen horen vrouwen vaker kritiek op hun karakter, hun persoonlijke stijl van leidinggeven of omgaan met collega’s.  Hoe kun je daar goed mee omgaan? Uit een onderzoek naar 248 beoordelingen in de techno-industrie (waarvan 177 met kritische feedback) van 180 mensen, 105 man en 75 vrouw, bleek dat de constructieve kritiek voor mannen gericht was op verbetering van hun vaardigheden en die van vrouwen hun persoonlijkheid betrof. Mannen konden hun vaardigheden om prioriteiten te stellen verbeteren, of hun vaardigheid om te luisteren. Vrouwen moesten minder scherp en hard overkomen, een stap terugdoen om de ander te laten schitteren of meer ruimte geven aan hun collega’s. Vrouwen worden daarvoor op cursus gestuurd of naar een coach. Lees verder ->

 

sorrenblik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s