‘Zeg niet tegen vrouwen en meisjes dat hun rechten u niet interesseren’

13/10/14-NVR. “‘Fiets niet te dicht langs het maïsveld!’ Die waarschuwing gaf mijn grootmoeder mij als meisje mee. Ik was zeven en begreep niet waar zij op doelde. Pas jaren later hoorde ik dat er in het maïsveld meisjes waren verkracht en aangerand.”  Met deze woorden begon Margriet van der Linden op 13 oktober 2014 haar statement in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Zij sprak daar als Vrouwenvertegenwoordiger en deed vanuit die –unieke- functie een moreel appel op de leiders van deze wereld: “Het is onacceptabel dat 1 op de 3 vrouwen in de wereld het slachtoffer is van seksueel geweld. Zeg in uw zwijgen niet tegen vrouwen en meisjes dat hun rechten u minder of in het geheel niet interesseren. Schroom niet langer uw leiderschap aan te wenden, stop het geweld. Uw rechten zijn hun rechten. Hun leven is ons leven.” Volledige tekst van Margriets statement Nederlands >>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s