Veerkracht: 2 van 8 tips voor de doorzetter!

20/10/14-TvOO. ‘Blijf doorzetten!’ en ‘Geef nooit op!’ zijn typische dingen die je in de meeste boeken die je succes beloven zal lezen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, vooral wanneer je met uiterst moeilijke situaties wordt geconfronteerd. De volgende acht inzichten over veerkracht komen uit boeken als ‘Deep Survival’, ‘The Survivor Personality’, ‘Supersurvivors’ en ‘Surviving Survival’:

  1. Erken je situatie
    Iedereen vertoeft liefst zo lang mogelijk in de ontkenningsfase, maar hoe langer je daar blijft, hoe erger je problemen worden. Je erkent en aanvaardt je situatie daarom best zo snel mogelijk. Hoe pijnlijk dat ook moge zijn, dit is cruciaal om daarna in gang te kunnen schieten.
  2. Blijf kalm
    Waarom vindt men regelmatig nog lucht in de zuurstoftanks van verdronken duikers? Omdat paniek het denkvermogen vertroebelt en mensen in paniekomstandigheden slechte beslissingen gaan nemen (zoals het zuurstofmasker van zich aftrekken wanneer ademen moeilijker wordt). Kalm blijven is dus de boodschap, ook wanneer de nood het hoogst is.

Voor de overige tips ->

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s