Mariamonologen, theaterconcert 30 november 2014, Noorderkerk, 15.00u

In “De MariaMonologen” willen we laten zien wie dat meisje uit Nazareth volgens ons was. Wij willen nieuwe, moderne verhalen over haar vertellen en onze devote jeugdherinneringen relativeren. Onze eigen liedjes schrijven en zingen. En ons aan haar spiegelen: wie is Maria nu voor ons?

De hoogzwangere Maria, die asiel zoekt om haar kind ter wereld te brengen. Die wordt afgewezen, waardoor ze onder erbarmelijke omstandigheden in een stal moet bevallen. Met alleen de hulp van haar nerveuze man, die dit nog nooit heeft gedaan.

De liefdevolle moeder Maria, die haar zoon opvoedt en inspireert en ziet opgroeien tot een groot man.

De strijdbare, bij de wereld betrokken Maria, die het in een prachtige lofzang opneemt voor de armen en verdrukten. De Maria, die niet tegen onrecht kan. Die haar idealen en dromen weerspiegeld ziet in haar zoon, wanneer hij de tollenaars de tempel uitgooit. Bijvoorbeeld Malala.

De sensuele zwarte Madonna uit Afrika, die met haar heupen wiegend naar de heldere bron loopt.

Maria, de Dwaze Moeder, die met de Argentijnse dwaze moeders op de Plaza del Mayo mee treurt en zoekt naar haar zoon, die door het regime is vermoord.

Een Maria voor alle vrouwen, zij aan zij met alle vrouwen in Het lied voor alle vrouwen op het prachtige Ave Maria van Gounod.

Maar ook de andere Maria’s, zoals Maria Magdalena wordt bezongen.

En er zijn ook liedjes en teksten over mannen als Jozef, Paulus en Petrus.

Dat gaan we doen in een theaterconcert vol prachtige liedteksten en muziek :”De MariaMonologen”. Verhalen, gedichten en liedjes geschreven en gecomponeerd door Elly Nieman, Ineke ter Heege, Elise Mannah, Jan-Jaap Jansen, Matthijn Buwalda, Henk Doest , Karel Eykman. En we putten ook uit wereldmuziek van o.a. Yousou N’Dour ,de Westside Story.

Met hart en ziel gezongen en met overgave verteld door Elly Nieman, Ineke ter Heege en Elise Mannah. Drie zangeressen die diep weten te raken. Begeleid op de piano door de veelzijdige Henk Doest.

Meer info ->

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s