Kinderarmoede groeit in Nederland

17/10/14-AJN. Bij armoede denken mensen snel aan Afrika en Azië. Maar ook in Europa en Nederland groeit armoede; vooral in de steden. Dat blijkt uit onderzoek van Platform31/EUKN. Nederland scoort in de ranglijst van Europa relatief goed, maar ook in Nederland leeft 15% onder de armoedegrens: dat zijn ruim 2,5 miljoen mensen; ruim 600.000 daarvan zijn kinderen.

In vijf jaar tijd nam het percentage Nederlanders dat een risico loopt in armoede te vervallen of sociaal te worden uitgesloten toe van 14,9% naar 15,9%. Dan hebben we het over 2,5 miljoen Nederlanders. Het risico op armoede en sociale uitsluiting onder kinderen nam in diezelfde periode veel sterker toe: van 15,5% in 2008 naar 17% in 2013. Het gaat om 604 duizend kinderen in Nederland. Lees verder ->

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s