Vrouwelijke onderzoekers ontvangen For Women In Science Awards 2015

Vijf vrouwelijke wetenschappers hebben op 18 maart jl. van de L’Oréal foundation en UNESCO de L’Oréal -UNESCO For Women in Science Awards (17e editie) ontvangen.

Ook werden er vijftien beurzen uitgedeeld aan veelbelovende jonge vrouwelijke wetenschappers. Elk van deze vrouwen bewijst dagelijks dat vrouwen grote bijdragen kunnen leveren aan de wetenschappelijke vooruitgang in een gebied dat door mannen gedomineerd wordt.

International Rising Talents -Dr Bhama Ramkhelawon / Dr Nourtan Abdeltawab / Dr Carolina Horta Andrade / Dr Vanessa D’Costa / Dr Ariela Vergara-Jaque / Dr Aurore Avergues-Weber / Dr Phuong Ha-Lien Tran / Dr Kathryn Holt / Dr Matilde Jimenez Coello / Dr Mary Caswell Stoddard / Dr Adriana Marais / Dr Saana Sharafeddine / Dr Eva Pellicer / Dr Signe Normand / Dr Yoke-Fun Chan

Er moet nog steeds veel vooruitgang worden geboekt om gender gelijkheid te krijgen in de wetenschap. Slechts 30 procent van de wetenschappers is vrouw en vele barrières en obstakels ontmoedigen vrouwen om te streven naar een carrière in de wetenschap.

Het L’Oréal-UNESCO programma is toegewijd aan het eren van uitmuntende vrouwelijke wetenschappers en het ondersteunen van veelbelovende jonge vrouwelijke wetenschappers.

Jaarlijks deelt dit programma vijf awards uit en versnelt de carrière van vijftien uitzonderlijke jonge vrouwen die gekozen zijn uit meer dan 230 Fellowships, die elk jaar uitgereikt worden over de hele wereld.

Meer info ->

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s