Topvrouwen.nl

topvrouwen.nl
Grotere diversiteit in organisaties, inclusief meer vrouwen is van groot belang voor het innovatie- en concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven. Nederlandse bedrijven bevorderen dit door uitgebreid diversiteit- en HR-beleid en het creëren van de voorwaarden dat vrouwen alle carrièremogelijkheden kunnen ontplooien.
Topvrouwen.nl is een ingang voor bedrijven, organisaties en executive searchbureaus indien deze op zoek zijn naar vrouwen. De database voldoet vanzelfsprekend aan de wettelijke eisen rond privacy.
Topvrouwen.nl heeft als doel de doorstroom van vrouwen naar de top van bedrijven een extra impuls te geven door het talentvolle vrouwelijke potentieel zichtbaar en toegankelijk te maken. Middels de databank zijn board ready vrouwen in beeld gebracht, waardoor bedrijven en executive searchbureaus actief worden ondersteund bij het zoeken en werven van geschikte vrouwen in de top. Via Topvrouwen.nl wordt vrouwelijke board potentieel gestimuleerd en geïnspireerd.
Inmiddels hebben 700 kandidaten zich ingeschreven.

Ambassadeurs
Gerdi Verbeet en Leo Houwen zijn door Jet Bussemaker en Hans de Boer gevraagd om met de top van bedrijven en organisaties in gesprek te gaan over de manier waarop meer en sneller vrouwen de top kunnen bereiken met inzet van de database.

Mentoring
Onderdeel van het topvrouwen-programma is een netwerk van mentoren met executive en non-executive posities in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.
Een mentor zorgt voor feedback op het cv van een kandidaat-topvrouw en geeft advies over het carrièrepad. info@topvrouwen.nl.

Meer info
https://www.topvrouwen.nl/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s