Fundraisingparty 1001 vrouwen

Monumentaleboek 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw

De 20ste eeuw van onze Nederlandse geschiedenis bevat een rijkdom aan sterke vrouwen. Die staan al beschreven in het boek 1001 Vrouwen in de Nederlandse geschiedenis, maar het zijn er zoveel, dat er een vervolg komt: een boek én tentoonstelling. Tenminste, als de crowdfunding hiervoor goed verloopt.

Eeuw van vrouwenemancipatie
Mathilde Westmeijer, Ageeth Scherphuis, de Miljoenenjuffrouw, Maartje Draak, Ank van der Moer, Henriette Bosmans, Fiep Westendorp: zomaar wat namen van vrouwen uit het recente verleden van Nederland. Ken jij ze nog? Hun namen komen in de geschiedenisboeken nauwelijks voor. Dat geldt zelfs voor historische overzichten van de 20ste eeuw, de eeuw van vrouwenemancipatie en -bevrijding.

Crowdfunding
Alle reden voor Els Kloek, historica en onderneemster in geschiedenis, om de levens van deze beroemde en onbekende vrouwen uit de 20ste eeuw in kaart te willen brengen. Het wordt een vervolgdeel op het monumentale naslagwerk dat zij in 2013 publiceerde: 1001 Vrouwen in de Nederlandse geschiedenis. De bedoeling is dat het vervolgboek – en bijbehorende tentoonstelling – in 2017 verschijnt. Maar dit is niet mogelijk zonder de steun van fans. Daarom staat de Rode Hoed in Amsterdam op 2 juni in het teken van een fundraisingparty om zo de nieuwe crowdfundingsactie te starten.

Adopteer een vrouw
In een afwisselend programma maken diverse prominente Nederlanders bekend welke vrouw uit de 20ste eeuw zij ‘adopteren’. Diverse spreeksters en optredens richten de schijnwerpers op vrouwen uit de 20ste eeuw: schrijfster Niña Weijers brengt de mysterieuze Laurie Langenbach tijdelijk weer tot leven, Dione de Graaff verslaat nog eenmaal de prestaties van allround schaatskampioene uit de jaren ‘70 Atje Keulen-Deelstra en NIOD-directeur Marjan Schwegman haalt verzetsheldin Jacoba van Tongeren uit de vergetelheid. De presentatie is in handen van Hadassah de Boer. Muziek wordt verzorgd door DJ Isis, Doris Hochscheid en Jetta Starreveld.

Dus kom op 2 juni naar de Rode Hoed, adopteer uit één van de duizend ‘kandidates’ die vrouw waarvan jij vindt dat ze niet mag ontbreken in het boek. Doe mee aan de crowdfunding en maak het boek 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw en de tentoonstelling mogelijk. Hier vind je meer informatie.

21780_879405185456594_1608742342625766703_n

Wist je dat bij de vorige crowdfundraising honderden crowdfunders in totaal 76.000 euro bijeenbrachten. Zij maakten het vuistdikke boek (1559 pagina’s) mogelijk. Doe jij dit keer mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s