Op de hak: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

Het dragen van hoge hakken (10 cm) is niet bevorderlijk voor de voet. Daar kunnen we ons iets bij voorstellen! Dat Koningin Maxima er zo makkelijk op weg komt kunnen wij bewonderen en blijft ons verwonderen.

De wetenschap
Wetenschappelijk is bewezen, dat vrouwen die meer dan drie dagen in de week hakken dragen van zo’n 10 cm, risico lopen op enkelblessures. Vanwege de spanning op de enkels ontstaat een disbalans en dan kan de voet snel zwikken.

Ben jij een hoge hakkendraagster?
Draag jij graag hoge hakken? Dan is het aan te bevelen om regelmatig enkeloefeningen te doen, zoals lopen op je tenen, op je hakken, draaien van je enkels en natuurlijk de momenten waarop je de extra hoge hakken aantrekt te minimaliseren.

bron: Reducing the frequency of wearing high-heeled shoes and increasing ankle strength can prevent ankle injury in women. M.-H. Kim, Y.-T. Choi, Y.-S. Jee, D. Eun, I.-G. Ko, S.-E. Kim, E.-S. Yi and J. Yoo. International Journal of Clinical Practice Article first published online: 1 JUN 2015 | DOI: 10.1111/ijcp.12684

3 gedachtes over “Op de hak: wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

 1. Toeval?!
  Vandaag in Kennis in Zicht-UMCG Groningen
  De vraag Is het slecht om op hoge hakken te lopen?
  “De een krijgt al hoogtevrees bij het idee, de ander kan niet zonder. Hoge hakken. Ze maken je wat langer en veranderen je houding, maar is het slecht om op hoge hakken te lopen? “Het kan slecht zijn”, vertelt Bert Otten, hoogleraar neuromechanica”
  http://www.umcg.nl/NL/UMCG/kennisinzicht/juni_2015/Paginas/zijn-hoge-hakken-slecht.aspx

  Like

 2. Maxima heeft halux valgus, een afwijking met een genetische oorzaak die wordt versterkt door het dragen van hoge hakken. Het zou haar, als moeder van 3 dochters sieren om platte schoenen te dragen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s