Om over na te denken…!

Hoe vind je geluk in het leven? Het is simpeler dan je denkt!
Dit gebeurde er tijdens een seminar: de spreker gaf de vijftig deelnemers een ballon en een pen. Hij vroeg hen de ballon op te blazen en er hun naam op te schrijven. Vervolgens werden alle ballonnen in een andere zaal verzameld. Toen alle ballonnen verzameld waren, mocht de groep naar binnen. Ze kregen vijf minuten de tijd om hun eigen ballon terug te vinden.Het gevolg? Er ontstond chaos! Iedereen zocht verwoest in de berg stuiterende ballonnen naar zijn eigen ballon. Iedereen botste tegen elkaar aan en duwde elkaar opzij. Vrijwel niemand slaagde erin om zijn eigen ballon terug te vinden.

De oplossing: de spreker vroeg de deelnemers om de ballon die het dichtste bij hen lag, te geven aan degene wiens naam op de ballon stond. Binnen vijf minuten had iedereen zijn eigen ballon weer terug!

Volgens de spreker zoeken mensen vaak naar geluk, zonder te weten waar het te vinden: “Geluk zit vaak in het geluk van anderen: maak anderen gelukkig en vind zo ook je eigen geluk.”

Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s