Vrouwen van de wereld op (SI) Convention SoroptimISTanbul

Op dit moment vindt de Soroptimist International (SI) Convention Soroptimistanbul plaats, in Istanbul.

‘It is a place where soroptimistwomen from all over the world come together to give, to share, to learn from each other, to be together in friendship.’

The programme will be rich in outstanding speakers coming from all over the world. Reflecting the diversity of our Soroptimist movement across all continents. But also the number of challenges women are confronted with, the programme will discuss the status of women and girls around the world, and to show what our members are doing in the north, south, east and west to improve the lives of women and in girls in their communities.

marlène

Marlène

Onze Nederlandse soroptimist Marlène van Benthem is in Istanbul en ontmoet daar soroptimisten van over de hele wereld:

“Wat een grote stad is Istanbul. Ik hoor dat er 17 miljoen mensen wonen, wauw, dat is dus net zoveel als in heel Nederland! Ik ontmoette al Ann Garvie, de huidige Soroptimist International (SI) president, Yvonne Simpson de inkomende SI president (uit New Zealand), de Italiaanse Maria Elisabetta de Fransicis, de inkomende president van Soroptimist Europe (SIE) en onze eigen Mariet Verhoef, die als enige genomineerd is als volgende SI president. Toch bijzonder dat ik in zo korte tijd al met al deze gewichtige vrouwen heb mogen werken!

Deze avond deelde ik het diner met een aantal dames uit Engeland, die vertelden over hun geweldige project. Een soroptimste uit hun club komt uit Sierra Leone en is verloskundige. Zij maakt zich hard voor het uitbannen van vrouwenbesnijdenis. Zij empoweren moeders door ze een eigen inkomen te geven: met zaden en eigen grond kweken ze groente. Voor eigen consumptie én voor de verkoop op de markt. Voor de landbouwkundige kennis werken ze samen met een universiteit. Omdat deze vrouwen nu onafhankelijk zijn, durven ze positie te kiezen tegen Female Genital Mutilation! De Engelse club heeft de hele community in hun streek betrokken bij het project. Per container gaat er echt van alles naar Sierra Leone: van kleding tot boeken (waar inmiddels een hele bibliotheek van is ingericht). Maar het allerbelangrijkste is dat nu ook de mannen betrokken zijn EN vrouwenbesnijdenis met grote stappen aan het uitsterven is!

Wat een verhaal! En wat mooi als je tussen twee werelddelen zo verbonden kunt zijn om welzijn en welvaart te delen.”

Blog Marlène

Een gedachte over “Vrouwen van de wereld op (SI) Convention SoroptimISTanbul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s