Westfriese Lieke groot atletiektalent

De uit Enkhuizen afkomstige Lieke Klaver is één van de grootste talenten van Nederland op atletiekgebied. Afgelopen juni haalde ze de zilveren medaille op de 200 meter bij de NK junioren. Omdat ze won bij de A-junioren terwijl ze zelf nog B-junior is, mocht ze meedoen aan het EK junioren in Zweden.

Op weg naar topsporter
Op haar 15e mocht Lieke al naar het WK voor jeugd in het Amerikaanse Eugene. Daar zag ze van dichtbij wat het vak van topsporter inhoudt. Was ze op dat moment nog niet bezig met een carrière als topsporter, in Amerika komt het besef dat ze de top wil bereiken in haar sport. Ze leert dat ze daarvoor professioneler om moet gaan met haar sport, dat limieten belangrijk zijn en dat ze piekmomenten moet hebben in een seizoen.

Niet vanzelfsprekend
Waar Lieke normaal tussen de scholieren zit die zonder zich daarvan bewust te zijn calorieën eten en leven van feestje naar feestjes, is dat in Amerika tussen de atleten heel anders. Ze besluit dan ook voor de aanloop van een wedstrijd feestjes af te zeggen. En met succes, want op het NK liep ze – tot verbazing van haarzelf – bijna onder de 24 seconden, wat enorm snel is.

Olympische droom
Haar talent blijft niet onopgemerkt: ze mag bij de beste trainers van het land komen lopen, maar liever blijft ze nog een jaar bij SAV in Grootebroek om haar school af te kunnen maken. Daarna wil ze naar Papendal, het Mekka van de atletiek, om verder te bouwen aan haar sportieve droom, waarbij ook de Olympische Spelen horen. Grote kans dat we van deze Westfriese topsportster nog veel gaan horen!

Bron: Noord-Hollands dagblad
Foto: Marcel Rob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s