Obama roept Afrikaanse leiders op om vrouwelijke ondernemers te steunen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft Afrikaanse leiders opgeroepen met name vrouwelijke en jonge ondernemers te ondersteunen. Dat zei hij zaterdag tijdens een bijeenkomst met ondernemers in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Hij prees Kenia als de grootste economie in de regio en als technologisch knooppunt.

1 miljard voor start-ups
Obama kondigde aan samen met private partijen ruim 1 miljard dollar te willen investeren in zogeheten start-ups. Daarbij zou de nadruk vooral liggen op projecten van jongeren en vrouwen. Volgens de president moeten ook de inspanningen van Afrikaanse ondernemers worden beloond in hun zoektocht naar kapitaal. Onderzoek wijst uit dat als vrouwelijke ondernemers slagen, dat een grote boost geeft aan de economische groei, volgens Obama. Vrouwelijke ondernemers investeren hun winst vaker in hun families en hun directe omgeving.

Corruptie tegen gaan
Volgens de Amerikaanse president is Afrika in beweging en hij noemde het “één van de snelst groeiende regio’s in de wereld”. Obama riep de landen in de regio op om te werken aan transparantie en het bevorderen van de rechtsstaat. Daarnaast moet er meer worden gedaan om corruptie tegen te gaan.

Karen BlixenSoroptimistclub ‘Karen Blixen’ in Nairobi helpt
Op welke manier helpt Kenia nu vrouwelijke ondernemers? Soroptimistclub ‘Karen Blixen’ in Nairobi ondersteunt verschillende projecten gericht op vrouwen en op klimaatverandering. Ze leiden vrouwen op in voedselveiligheid en schonere productie. Ze ondersteunen meisjesscholen in Kenia en maken het voor gehandicapte scholieren mogelijk om ook naar school te gaan.

Wij zijn benieuwd wat Keniaanse Soroptimistclubs voor vrouwelijke ondernemers doen. Daarom hebben wij onze zusters in Kenia een mail gestuurd met deze vraag. Wordt vervolgd!

Bron 1

Bron 2

Soroptimistclub Karen Blixen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s