Steeds meer vrouwen financieel planner

Dat financiële functies allang niet meer het domein van mannen zijn, blijkt uit het onderzoek van de Federatie Financieel Planners (FFP) dat afgelopen juli is gepubliceerd. Dit jaar was 45% van de geslaagden voor de opleiding financieel plannersdiploma FFP vrouw: een stijging van 16,2% in vergelijking met 2014. Daarmee komt het totaal aantal vrouwelijke gecertificeerd financieel planners in Nederland op bijna 1200.

Een financieel planner geeft advies aan particulieren en ondernemers en treedt vaak op als coach voor de cliënt. In totaal is het aantal vrouwelijke financieel planners in de periode 2013 tot en met de zomer van 2015 gestegen van 1044 naar 1184. In de dagelijkse beroepspraktijk is al één op de drie gecertificeerd financieel planners een vrouw.

Kwaliteit van het advies
Eén van de eerste gecertificeerd financieel planners in Nederland en FFP-Financieel planner van 2013 is Greet Vernooij. Zij herinnert zich nog goed dat ze zichzelf als vrouw moest bewijzen in de financiële wereld. Gelukkig zijn die tijden definitief voorbij. “We hebben te maken met een veranderende wereld, waarin vrouwen hun kennis en kunde niet meer hoeven te bewijzen. Het geslacht van een financieel planner is niet belangrijk, het gaat om de kwaliteit van het advies.”

Meer verstand van zaken
Vrouwelijke professionals timmeren flink aan de weg. We bereiken met steeds meer vrouwen de top van het bedrijfsleven en de politiek of we vestigen ons succesvol als ondernemer. Uiteraard omdat we kennis van zaken hebben, maar ook omdat we vaak anders (lees: beter) met geld omgaan dan mannen. Dat zegt het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo houden we onze uitgaven beter bij dan mannen en letten bovendien op aanbiedingen. Waar mannen meer gericht zijn op luxe, kijken wij beter of een aankoop in het budget past.

Wist je dat…
…meer vrouwen in de boardroom de kans op een faillissement verlaagt. Behalve dat wij beter plannen en ons aan het budget houden, kan dit volgens onderzoek samenhangen met het verband tussen de hoeveelheid testosteron en risicogedrag. Mannen hebben een hoger testosterongehalte dan vrouwen en zouden daardoor vaker bereid zijn om meer risico te nemen.

Bron: ffp.nl

Een gedachte over “Steeds meer vrouwen financieel planner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s