Kandidaatstelling Joke Smitprijs 2015

De Joke Smitprijs , de regeringsprijs voor vrouwenemancipatie, wordt 2 jaarlijks uitgereikt aan een persoon, groep of instantie die een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van de positie van vrouwen. Kandidaten voor deze emancipatieprijs kun je nu voorgedragen. Op 27 november zal minister Jet Bussemaker de prijs uitreiken op het Kracht on Tour congres.

De Joke Smit Prijs is een Nederlandse regeringsprijs en een oeuvreprijs. Dit jaar wordt de Joke Smitprijs voor de 15e keer uitgereikt. De prijswinnaar ontvangt een kunstobject én een bedrag van € 10.000. De regeringsprijs is vernoemd naar de overleden feministe Joke Smit (1933 – 1981) die een vooraanstaande rol heeft vervuld in de vrouwenemancipatiebeweging.

1 op de 2 vrouwen financieel afhankelijk
De Joke Smitprijs zet initiatieven die succesvol de positie van vrouwen verbeteren in de etalage. Volgens minister Jet Bussemaker belangrijk: “Helaas is 1 op de 2 vrouwen in Nederland financieel afhankelijk. Wanneer vrouwen financieel zelfstandiger zijn, vergroot dat hun keuzevrijheid en verbetert het hun positie in de samenleving. Daar hebben zowel de vrouwen zelf een rol in, maar vooral ook werkgevers. Meer vrouwen moeten de kans krijgen en gestimuleerd worden om hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren.”

Voordragen
Wil jij iemand voordragen voor de Joke Smit Prijs 2015? Doe dat dan hier voor 21 september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s