Hart- en vaatziekten bij vrouwen onder de loep

Op 29 september 2015 (Dress Red Day) organiseert WOMEN Inc., in samenwerking met VUmc, een talkshow over de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg. Er is speciale aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Wat moet jij als vrouw weten? En wat moet je als arts weten om vrouwen goed te kunnen helpen?

Omdat veel geneesmiddelen en behandelmethoden vooral op mannen of mannelijke proefdieren zijn getest, kunnen vrouwen onverwachte bijwerkingen krijgen en symptomen worden niet (tijdig) herkend. Tijdens een talkshow wordt gesproken over de gevolgen hiervan voor vrouwen met een hart- en vaatziekte en voor vrouwen met een andere aandoening. De vraag is hoe de gezondheidszorg kan inspelen op de verschillen tussen mannen en vrouwen zodat iedereen de zorg krijgt die hij nodig heeft.

In gesprek met vrouwelijke professionals
Tijdens de talkshow komen vrouwen met een hart- en vaatziekte aan het woord en wordt in gesprek gegaan met Yolande Appelman (Interventiecardioloog), Petra Verdonk, Psycholoog/Universitair docent, Pauline Meurs, Hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg en Jolanda van der Velden, Fysioloog en Directeur Onderzoeksinstituut ICar-VU.

zorgprofessionalsWaar, wanneer, hoe laat
Locatie: Vumc, Amstelzaal en Foyer, De Boelelaan 1118 in Amsterdam
Datum: 29 september 2015
Tijd: 18.00 uur
Kijk hier voor meer informatie.

2 gedachtes over “Hart- en vaatziekten bij vrouwen onder de loep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s