Vrouwenvertegenwoordiger bij de VN: iets voor jou?

Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties maakt ieder jaar een Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN. Namens de Nederlandse vrouwen spreekt zij de regeringsleiders toe. In 2015 is Irene Hemelaar de Vrouwen- vertegenwoordiger. Voor 2016 is de Nederlandse Vrouwen Raad op zoek naar een nieuwe vrouwenvertegenwoordiger die de stem van de Nederlandse vrouw laat horen in New York.

Op de Algemene Vergadering spreekt de vrouwenvertegenwoordiger namens de Nederlandse vrouwen de regeringsleiders van de VN-lidstaten toe over noodzakelijke verbeteringen in de positie van vrouwen wereldwijd. In oktober is dat nog Irene Hemelaar, die de 193 regeringsleiders zal aanspreken over de rechten van lesbische, biseksuele, transseksuele vrouwen en vrouwen met een intersekseconditie (LBTI-vrouwen). Ben jij misschien de nieuwe vrouwenvertegenwoordiger die in 2016 de stem van de Nederlandse vrouw laat horen in New York?

Dit wordt er van je verwacht:
Je bent bereid en in staat de ‘major group’ van Nederlandse vrouwen actief te betrekken bij de voorbereiding van je statement en je optreden in de AVVN, en de opgedane AVVN-ervaring breed in Nederland te verspreiden. Je bent daartoe onder meer actief op sociale media en op het weblog van de Vrouwenvertegenwoordiger op de website van de Nederlandse Vrouwen Raad.

Hier moet je voldoen:
Je hebt gedegen kennis en ervaring op het gebied van gender. Je hebt politiek inzicht en flinke internationale ervaring. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Je bent open en communicatief. Je beschikt over een uitgebreid eigen netwerk dat je voor de functie van Vrouwenvertegenwoordiger in kunt zetten.

Meer weten? Kijk dan op de site van de Nederlandse Vrouwen Raad.

index

Wil je Irene Hemelaar volgen? Dat kan via Twitter en Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s