The Climate Miles voor duurzame wereld

Op 1 november a.s. gaan de The Climate Miles, georganiseerd door Urgenda, in Utrecht van start. Met deze wandeltocht naar Parijs vraagt Urgenda aandacht voor de ernstige gevolgen van klimaatverandering. De aanleiding is de klimaattop op 29 november in Parijs. Soroptimisten uit diverse Europese landen lopen mee.

Urgenda en Soroptimisten
Urgenda organiseert deze wandeltocht om aandacht te vragen voor de ernstige gevolgen van klimaatverandering, juist op dit moment omdat de klimaattop op 29 november 2015 in Parijs begint. Urgenda is de organisatie voor duurzaamheid en innovatie in Nederland. Soroptimisten sluiten zich aan bij deze wandeltocht en willen vooral aandacht voor de situatie en positie van vrouwen en meisjes die vaak de nadelige gevolgen van klimaatverandering ondervinden, zoals extreme droogte en minder voedselproductie, overstromingen en daardoor gedwongen migratie.

Loop je mee?
De start is op zondag 1 november 2015 in Utrecht om 13.00 uur. De eerste dag wordt van Utrecht naar Vianen gelopen, de tweede dag naar Gorinchem en zo verder via Breda, Antwerpen, Brussel en Mons naar Parijs. De route van dag tot dag staat op http://www.theclimatemiles.nl/ Ieder kan zelf bepalen om een dag of meerdere dagen mee te lopen. De route gaat langs zo veel mogelijk treinstations, zodat iedereen gemakkelijk kan aanhaken. Onze uitdaging is om de hele route met Soroptimisten uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en andere landen mee te lopen: 6 of 7 dagen per week , 4 weken lang minimaal 2 Soroptimisten op de been. Dus met 50 Soroptimisten elk ongeveer 20 km per dag!

Doe je ook mee? Geef je dan snel op bij info@theclimatemiles.nl graag met een cc. naar de contactpersoon van de Unie: Luc de Wit-Ybema , dewit.y@home.nl.

Praktische informatie
Elke dag vertrekt The Climate Miles om 9:00 uur vanaf het station en voert een etappe van ongeveer 20 kilometer naar de volgende plaats. Onderweg bezoeken we duurzame initiatieven en koplopers. Dagelijks laten we met de speciale gast een Milestone achter met een boodschap of wens. Urgenda regelt voor de eerste 75 deelnemers hotelovernachtingen, ontbijt, lunch, diner en fruit, kosten ca. € 85,- tot 100,- per dag. De kosten zijn voor eigen rekening, afrekenen gebeurt of via Urgenda of op de dag zelf. Ieder kan natuurlijk ook zelf voor (wellicht goedkoper) onderdak of ‘home hospitality’, zorgen. Urgenda regelt vervoer van bagage en zorgt voor EHBO.

“Ik kan u beloven dat vrouwen die samenwerken – verbonden, geïnformeerd en ontwikkeld – vrede en voorspoed kunnen brengen op deze verloren planeet.”

Isabel Allende (Chilean writer, journalist)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s