‘Vrouwen krijgen vaak een lager salaris dan mannen’

Campagne van 8 tot 18 oktober 2015

In 2011 onderzocht het College voor de Rechten van de Mens de Nederlandse ziekenhuissector. Uit dit onderzoek blijkt dat het toepassen van willekeurige beloningsmaatstaven vaker voor vrouwen dan voor mannen nadelig uitpakt. Deze ongelijke beloning varieert van enkele tientjes tot tweehonderd euro per maand.Op dit moment onderzoekt het College het beloningsbeleid van de Hogescholen. Met het onderzoek creëert het College inzicht in de problematiek en de valkuilen in het beloningsbeleid.

Gelijke beloning van mannen en vrouwen staat centraal in de alweer achtste campagne in een reeks campagnes waarmee het College mensenrechten meer bekendheid geeft. Met de campagnes plaatst het College alledaagse thema’s in mensenrechtenperspectief. Mensenrechten spelen namelijk niet alleen in het buitenland maar juist ook in Nederland. En hoewel Nederlanders denken dat het hier allemaal goed geregeld is, worden ook in Nederland mensenrechten niet altijd nageleefd. Daarom is het belangrijk dat iedereen van deze rechten op de hoogte is.

De campagne verschijnt van 8 tot 18 oktober 2015 in diverse media, waaronder Volkskrant, Trouw, NRC en het Algemeen Dagblad. Daarnaast kun je de campagne tegenkomen op Facebook. Doe mee aan de test op: https://mensenrechten.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s