Moeders bereid je voor op het ‘Lege nestsyndroom’

“Elke vrouw is een dochter. Veel vrouwen hebben een dochter. De relatie is altijd speciaal. Soms heel hecht en gemakkelijk, soms problematisch of onhandig. Maar belangrijk is ze altijd”.

Het ‘Lege nestsyndroom’ kan net zo heftig zijn als de pubertijd!

Dat blijkt uit de korte film ‘Moeders en Dochters’,die soroptimistclub Breda ter gelegenheid van haar 65-jarig bestaan uitbracht. Adri Luitwieler, lid van soroptimistclub Hoorn e.o. bekeek de film.

“In de film ‘Moeders en Dochters’ vertellen vier moeders , leden van soroptimistclub Breda, over hun band met hun dochter. De herinnering aan hun eigen moeder blijkt bepalend geweest voor de band met hun dochters. Ook de geïnterviewde moeders stimuleren hun dochters tot een gelukkige levenswijze, tot zelfstandigheid. Een eigen plan maken en een goede opleiding volgen, worden als belangrijk aangegeven.”
Loslaten leidt tot zekere eenzaamheid

“De moeders zijn zich bewust van het ‘lege nest syndroom’, van loslaten, leidend tot een zekere eenzaamheid. Moeders moeten zich daarop voorbereiden, want het kan even heftig zijn als de pubertijd! Maar ook is er vasthouden op afstand. De band is er en blijft. Het moederschap blijkt belangrijk, zeker als je je moeder hebt moeten missen. Het verschil met zonen wordt door één van de moeders op een aardige manier verwoord in de film.”

Overeenkomstig denken

“Grappig dat er in de omgekeerde beleving van de band door de (jonge)dochters weinig verschil lijkt te zijn met die van de moeders. Op de vraag hoe de dochter de omgang met haar eigen dochter zou willen, wordt gezegd: “Eigenlijk net zo!” En een andere dochter zegt: “Wij zijn bijna vriendinnen, denken overeenkomstig.””

“Het is een mooie film, waarin de kleuren geel en blauw van het soroptimisme het geheel compleet maken. Een kort moment om van te genieten!”

Hieronder kun je de film bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s