Moeders Met Macht tentoonstelling

Om rolpatronen te doorbreken en te laten zien dat kind en carrière goed samengaan, heeft het tijdschrift Lof de reizende tentoonstelling ‘Moeders met Macht’ ontwikkeld. Vierendertig vrouwen – van Neelie Kroes tot Petra Stienen – zijn in beeld gebracht. Allemaal weten ze hoe het is om een gezin te combineren met een invloedrijke positie.

Anette Brolenius portretteerde de vrouwen zelfbewust en krachtig, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Het zijn stuk voor stuk portretten van vrouwelijke rolmodellen die kinderen en carrière succesvol combineren en daarmee een inspiratiebron kunnen zijn voor werkende vrouwen in Nederland.

Moedersmacht1

Moeders met Macht in jouw bedrijf
De portretten waren al eerder te bewonderen bij Achmea, de Tweede Kamer, PGGM en Accenture. Ook bij jouw bedrijf kunnen de portretten een aantal weken tentoongesteld worden. Daarna trekt de tentoonstelling weer verder. Het is ook mogelijk om de tentoonstelling tijdelijk aan te vullen met een portret van één of meerdere rolmodellen uit jouw organisatie. Annette Brolenius maakt dan een foto in dezelfde stijl als de huidige portretten.

Moeder zijn en macht hebben is balanceren tussen twee uitersten
Anouchka van Miltenburg, één van de geportretteerde vrouwen, is blij met de portretten in de Tweede Kamer: “Ik waardeer de manier waarop de twee onderwerpen ‘moeders’ en ‘macht’ in de tentoonstelling in beeld zijn gebracht. Hoe trots ik ook ben op het voorzitterschap, ook ik voel die tweestrijd. Om aan de ene kant thuis echtgenote en moeder te zijn, en aan de andere kant de macht te hebben om een vergadering te leiden. Al met al zie ik het vooral als voordeel. Het voordeel dat ik bij machte ben om aan elke Nederlander uit te leggen hoe het parlementaire proces werkt. Moeder zijn en macht hebben is balanceren tussen twee uitersten. Het is niet makkelijk, maar ik ben blij met mijn baan.”

Hier lees je meer over deze tentoonstelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s