Eigen overhemd als boxershort, gemaakt door vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken

Een mooi cadeau voor de komende feestdagen is een overhemd – van jezelf of je man – in te sturen naar Van Hulley. Vervolgens maken naaisters op een atelier hier een boxershort van: enthousiaste vrouwen die graag willen werken maar buiten de stroom zijn geraakt. Vaak alleenstaand, met de zorg voor kinderen en weinig werkervaring.

Van Hulley

Jolijn Creutzberg is oprichtster van het merk Hulley: “Mijn man had een mooi overhemd, dat versleten was bij de boord. Maar het had van die mooie brede strepen. Die zag je nog niet zoveel. Omdat ik het zonde vond om het zomaar klakkeloos weg te gooien, maakte ik er een boxershort van. Eentje met een mooi persoonlijk verhaal.”

MBO-startkwalificatie
In het naaiatelier werken 13 enthousiaste vrouwen aan de boxershorts. “Zij willen graag werken, maar het lukt hen niet een baan te krijgen. Deze vaak alleenstaande vrouwen, hebben geen werkervaring, wel de zorg voor kinderen. Samen met de gemeente Groningen en de plaatselijke ROC, bieden wij hen ook een MBO-startkwalificatie aan. Ze gaan anderhalve dag naar school en kunnen dan makkelijker een andere baan vinden. Want de bedoeling is natuurlijk dat ze doorstromen naar een plek waar ze het liefst zouden willen werken.”

Bestel je een boxershort op http://www.vanhulley.nl, dan wordt het geld gebruikt om Van Hulley draaiende te houden, zodat zoveel mogelijk vrouwen hier kunnen komen werken.

Bron: The Optimist

Beeldmateriaal: Carina Dolfing

Een gedachte over “Eigen overhemd als boxershort, gemaakt door vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s