World Conference of Women’s Shelters

De derde wereldconferentie over vrouwenopvang, de World Conference of Women’s Shelters, vond plaats van 3 tot 6 november in Den Haag. Geweld tegen vrouwen en kinderen vindt nog steeds op grote schaal plaats en is wellicht de grootste misdaad tegen de menselijkheid aller tijden. De conferentie ging onder meer over duurzame financiering, samenwerking in internationale conventies als de Verenigde Naties en de Wereldgezondheidsorganisatie, het vergroten en verstevigen van het internationale netwerk, het wereldwijd agenderen van geweld tegen vrouwen en het creëren van wetgeving.
Koningin Máxima hield een toespraak op 4 november en woonde een deel van de workshop ‘Effective social and economic reintegration of women’ bij. De ochtend van 4 november stond in het teken van economische zelfstandigheid, dat voor vrouwen die geconfronteerd worden met huiselijk geweld de basis vormt voor het opbouwen van een nieuw en zelfstandig leven
Ook Hare Koninklijke Hoogheid Kroonprinses Mary van Denemarken was bij de conferentie aanwezig. Zij zet zich met de Mary Foundation in voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld en hield op donderdag 5 november in World Forum een toespraak. In totaal namen ongeveer duizend mensen uit meer dan honderd landen deel aan de conferentie in Den Haag. Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent dinsdagmiddag de meerdaagse conferentie. Ook staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport woont een deel van de conferentie bij. Overigens: Soroptimist International is één van de supporters van deze conferentie.

Meer weten?
Ga naar de website van de World Conference of Women’s Shelters
of bekijk op YouTube de Call to Action door WCWS-voorzitter Bandana Rana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s