Moedermelk voor alle vroeggeboren kinderen in VUmc

VUmc geeft voortaan als eerste in Nederland moedermelk aan alle zuigelingen op de afdeling neonatologie. Als de eigen moeder niet zelf deze voeding kan geven, kunnen de premature pasgeborenen moedermelk van een donor krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat te vroeg geboren baby’s veel voordeel hebben van moedermelk.

Moedermelkbank
Het VUmc startte al in 2011 met de moedermelkbank. Een steeds wisselende groep van 25 vrouwen doneert de moedermelk. Vanaf nu krijgen ook alle vroeggeboren kinderen in het VUmc moedermelk. Daardoor hebben ze minder kans op ernstige darmontstekingen en op infecties en zijn er minder heropnames.

Dylia Kuijvenhoven, jeugdarts bij de GGD Hollands Noorden en lid van Soroptimistclub Hoorn e.o. is blij met deze ontwikkeling: “Als moeder maar zeker als jeugdarts hecht ik veel belang aan moedermelk. De prematuren zijn een zeer kwetsbare groep en door deze ontwikkeling bij VUmc kunnen we ze zoveel mogelijk bieden wat deze kinderen nodig hebben om zo gezond mogelijk deze kwetsbare periode door te komen.”

Meer lezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s