Nederlandse ambassadeur Sudan zwemt Nijl over voor aandacht verdrinkingsdood

De Nederlandse ambassadeur in Sudan, Susan Blankhart (63) zwemt zaterdag de rivier de Nijl over bij de hoofdstad Khartoum. De diplomate doet dit om hiermee aandacht te vragen voor het grote aantal verdrinkingsdoden in Sudan. In ontwikkelingslanden is verdrinkingsdood de derde oorzaak onder jongeren.

vrouwalert-susanblankhart

Omdat bijna niemand zwemles krijgt in Sudan, kunnen de meeste Sudanezen niet of nauwelijks zwemmen. Dat is een probleem, want vrouwen en kinderen zijn aangewezen op de Nijl voor het halen van water en boeren steken hier over naar hun land. Daarbij vallen volgens Blankhart veel doden, net als in veel andere ontwikkelingslanden overigens. De verdrinkingsdood is in ontwikkelingslanden de derde doodsoorzaak onder jongeren tot vijftien jaar.

De kracht van vrouwen
Met haar duik in de Nijl wil Blankhart nog een ander belangrijk punt maken. Ze wil hiermee wijzen op de kracht van vrouwen. Iets wat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag in het conservatief Islamitische Sudan bepaald niet vanzelfsprekend is. Daarom zwemmen er een aantal andere vrouwen met Blankhart mee. Voor de zekerheid worden deze vrouwen door een reddingsbootje gevolgd.

Benieuwd naar de ambassadeur? Je kunt haar volgen via Twitter @susanblankhart

Bron: De Telegraaf

Een gedachte over “Nederlandse ambassadeur Sudan zwemt Nijl over voor aandacht verdrinkingsdood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s