De relaxte Hollandse moeder

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste in de wereld. Dat komt waarschijnlijk door hun relaxte moeders, concludeert de Australische Mihal Greener in een artikel in The Washington Post.

Doe-maar-gewoon-cultuur
Mihal Greener is Australische en woont al zeven jaar in Nederland met haar gezin met drie kleine kinderen. Volgens haar zit het geheim onder andere in de doe-maar-gewoon-cultuur waardoor kinderpartijtjes klein en overzichtelijk blijven en waardoor kinderen geen weerspiegeling hoeven te zijn van hun ouders. Maar ook het parttime werken, de vrijwel gratis toegankelijke scholen, de kinderbijslag en een goede ziektekostenverzekering, zorgen ervoor dat de Hollandse moeder zo relaxt kan zijn, observeert Greener.

Hysterische moeders
Als je de berichten op het online magazine voor ‘ouders met een leven’ leest, merk je dat Hollandse moeders er zelf soms wel anders over denken… Want die consultatiebureaus zijn mooi, maar de afspraken zouden volgens ‘hysterische moeders’ áltijd op de meest onmogelijke tijden zijn gepland. En het is natuurlijk fijn dat leerkrachten in ons onderwijs zich blijven ontwikkelen en de nieuwste pedagogische inzichten vergaren. Maar hoe vaak is dat nodig vragen deze moeders zich af, want de kinderen hoeven dan niet naar school en ‘waar laat je ze dan’?! Hier lees je meer punten waar moeders blijkbaar toch niet zo relaxt bij blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s