Hoe is het in Parijs?

Hoe is het nu in Parijs, ruim een week na de bloedige aanslagen? Pet van Lookeren Campagne van Soroptimistclub Hoorn e.o. vroeg het aan de Franse Soroptimistclub in Fontainebleau, vlakbij Parijs. Gusta Tissot, lid van Club Fontainebleau reageert.

Tussen beide clubs bestaat al jarenlang een friendshiplink. Zo ontstaan netwerken van verschillende Soroptimistclubs binnen Europa en over de hele wereld. Persoonlijke onderlinge contacten en bezoeken over en weer aan de buitenlandse ‘sorores’ helpen om internationale verbanden te versterken. Neem een kijkje op de Facebookpagina van Club Fontainebleau!

Hoorn, 19 november 2015

Beste Gusta,

Gisteravond hadden we een bijeenkomst van onze club in Hoorn en stemmen gingen op om de leden van jouw club, Fontainebleau, te laten weten dat we intens meeleven met alle spanningen, onzekerheden en verdriet die het gevolg zijn van de aanvallen in Parijs.

Niemand lijkt te weten hoe hier het beste op kan worden gereageerd. De één zegt: vooral niet agressief, geen oorlogstaal, maar juist laten zien wat onze waarden zijn die niet zullen worden vernietigd. En vooral een positieve houding tonen t.o.v. gematigde moslims. Een ander beweert het tegendeel: bombarderen, vernietigen.

Heel Europa is in een halve shock, ook door de immigratiestromen. Hoe moet dit allemaal? Hoe loopt het af tussen de vele haatdragende moslims (t.o.v. het Westen) en de uiterst rechtse agressieve groeperingen? Die roepen: fundamentalisten het land uit. Maar hoe willen ze dat organiseren?

Spreken jullie hier vaak over met elkaar? Hoe is de stemming in de club? We hopen vurig dat geen lid van jullie club persoonlijk getroffen is door al deze misère.

Hartelijke groeten van club Hoorn,
en dus ook van Pet

—————————————-

Fontainebleau, 21 november 2015

Beste Pet,

Ja, iedereen is nog onder de indruk van het gebeurde en de sfeer in Parijs is heel speciaal. Iedereen is veel kalmer en meer ingetogen en er zijn steeds heel veel mensen op de Place de la République in de nabijheid waarvan de gebeurtenissen plaatsvonden.

Gelukkig is niemand van onze club of familie van de leden persoonlijk getroffen, maar dat had heel goed het geval kunnen zijn. Nicolas (mijn jongste zoon) die in Parijs woont, kent die plaats goed, is ook wel eens in de “Bataclan” geweest en heeft ook wel een biertje gedronken in een van de getroffen café’s… Je moet gewoon niet op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn…

Wat alle verdere huidige problemen zijn, ja daar kan uren over gepraat worden. Soms is het moeilijk om niet op een politiek terrein te glijden, wat we in de club moeten vermijden…
In ieder geval is één ding zeker: de emigrantengolf is een enorm probleem, waar niemand echt raad mee weet… Een ander ding staat vast: de Europese Unie moet platgelegd en opnieuw, meer coherent samengesteld worden met o.a. een échte defensie!

Doe in ieder geval de hartelijke groeten van onze club
Gusta Tissot, club Fontainebleau (FR)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s