Kip met warme trui

Wat hebben koude winterdagen, kippen en warme truien met elkaar te maken? Nicola Congdon uit het Engelse Falmouth voorzag al haar kippen van een wollen trui.

Legbatterijkippen

Ruim 60 kippen heeft Nicola Congdon, de helft daarvan is afkomstig uit legbatterijen. Ze zijn jarenlang gebruikt voor de massaproductie van eieren, hebben in kleine hokken geleefd en zijn vaak kaalgeplukt als ze geen eieren meer leggen. Nicola geeft ze een fijne oude dag.

Leuk, warm en bewust

De kippen komen dus vaak kaal uit de fabriek en ze hebben last van de winterkou. Daarom besloot Nicola Congdon voor elk van hen een speciaal truitje te breien: “Het is belangrijk dat mensen bewust zijn van de staat waarin deze kippen uit de fabriek komen: de barre omstandigheden die daar spelen en het feit dat ze bijna geen veren meer over hebben als ze met pensioen gaan.” De truien zien er leuk uit en ze houden de kippen warm. Nicola krijgt veel verzoeken van andere kippenhouders om voor hun vee truien te breien. De opbrengst daarvan gaat naar een weeshuis in Afrika voor kinderen met aids.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s