Gepumpte mannen: Walk in her shoes actie

Een opmerkelijke actie in Australië: Walk in her shoes. Daar liep een groep mannen een mijl (= 1,609344 kilometer) op vrouwenschoenen (liefst hakken) om aandacht te vragen voor het leed wat huiselijk geweld aanricht.

Het is niet alleen in Australië een probleem. Ook in Nederland, staan huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling hoog op de agenda. En toch lukt het nog steeds niet dit verdriet achter de voordeur uit te bannen.

Veilig thuis

De Nederlandse overheid gaat in voorlichtingscampagnes meer aandacht besteden aan seksueel misbruik. Zo zal het onderwerp komend najaar ook in de algemene overheidscampagne ‘Voor een veilig thuis’ worden opgenomen. Deze campagne richt zich in het bijzonder op omstanders. Staatssecretaris Van Rijn (VWS) ziet een duidelijke rol voor de naaste omgeving bij het stimuleren van het doen van een melding: “Verkrachting is zeer ingrijpend en ik kan mij goed voorstellen dat jongeren die dit overkomt niet goed weten wat zij moeten doen en hulp van hun naasten nodig hebben.”

Mogelijk hebben de Australische mannen met hun actie de ‘awareness’verder aangewakkerd. En wie weet pakt een groep Nederlandse mannen deze ‘stunt’ op om ook het protest vanuit hun blik te promoten.

Damesschoenen
En ja mannen hebben wat met damesschoenen! In het tijdelijkmodemuseum in Rotterdam worden ze ook tentoongesteld. Je kunt de damesschoenen zelfs passen, ze zijn ook in grotere maten aanwezig. Een recensente meldde dat de grote maten zeer in trek zijn bij de mannen. Wie de schoen past …!

 

Stop iedere vorm van mishandeling!

Meer info:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s