Nederlandse Mariet Verhoef-Cohen President Soroptimist International

Mariet Verhoef-Cohen, Soroptimist bij Club Zwolle, is per januari 2016 SI President Elect en in de periode 2017-2019 SI President van de wereldwijde serviceclub Soroptimist International (SI). Sinds haar lidmaatschap in 1996 heeft Mariet een fantastische carrière opgebouwd binnen het Soroptimisme. Die begon ‘gewoon’ in Zwolle en ging via Europa uiteindelijk wereldwijd.

MarietIn 1996 werd Mariet lid van Soroptimist International bij club Zwolle. Al snel werd ze President van de Unie van Nederland, Suriname en de Antillen (2002- 2004). Kort daarna werd ze verkozen tot President van Soroptimist International Europa – CIE (2007-2009). Voor het tweejaarlijkse thema dat de Soroptimist CIE aanhoudt, koos Mariet voor ‘Soroptimisten Go for Water’. Dit resulteerde in het SIE Congres over het thema water in Amsterdam. Als SIE commissielid was ze betrokken bij ‘Liaison-Afrika’, die zich bezighoudt met de oprichting van de African Federation, de Afrikaanse tak van het Soroptimisme. Op dit moment is Mariet President van ‘Women for Water Partnership’ (WfWP), met als doel vrouwen te positioneren als actieve leiders, experts, partners en agenten van verandering om de toegang tot veilig water voor iedereen te realiseren – waaronder ‘gender responsive’ toiletten. Wetende dat Mariet een tomeloze energie bezit, de doelen van het Soroptimisme scherp voor ogen heeft staan en wereldwijd is ingevoerd is in de mogelijkheden en onmogelijkheden die daarbij op het vrouwenemancipatie pad zich kunnen voordoen, krijgt Soroptimist International een fantastische President.

Soroptimisten betrekken
Gedurende haar presidentsperiodes heeft Mariet veel gereisd. Ze bezocht de verschillende SI Federaties en vele Soroptimistprojecten. Ze was bij diverse bijeenkomsten van de VN en was actief als officiële vertegenwoordiger in vier World Water Forums. Ze was spreker en panellid op verschillende conferenties, zoals bij de Stockholm Water Week. Als enige NGO werd ze als president van de Women for Water Partnership (WfWP) door de Nederlandse regering uitgenodigd om deel te nemen aan de economische watermissie in Zuid-Afrika. Waar Mariet ook zit of gaat, altijd probeert ze de lokale of internationale Soroptimistclubs te betrekken om mee te helpen de doelen van het Soroptimisme te bereiken.

Van gemeenschap tot VN
In al die jaren heeft Mariet zich altijd met vrouwen (gendergelijkheid) en water verbonden gevoeld en deze met elkaar samenhangende passies liepen als een rode draad door haar leven. Haar lidmaatschap van het Soroptimisme was dus een logische. SI streeft naar het creëren van kansen om het leven van vrouwen en meisjes te transformeren door het SI thema Educate, Empower. Mariet is volledig toegewijd aan deze missie en belooft haar steun, of het nu gaat om activiteiten vanuit kleine gemeenschappen met betrekking tot vrouwen of op het hoogste niveau van de VN, waar de SI goed is vertegenwoordigd. Mariet zal onvermoeibaar blijven werken om voor alle vrouwen en meisjes op deze wereld een betere en meer gelijkwaardige plaats te creëren. Ook kijkt ze er naar uit om de samenwerking met alle federaties in de wereld te bevorderen en Soroptimisten over de hele wereld te ontmoeten.

SI Territorywebtest
Soroptimist International president Yvonne Simpson: “Mariet brings passion and a tremendous amount of experience in advocacy work that will assist SI in being a Global Voice for Women.”

3 gedachtes over “Nederlandse Mariet Verhoef-Cohen President Soroptimist International

  1. Pingback: Soroptimisme: Na 90 jaar is aandacht voor positieverbetering van vrouwen nog steeds nodig | Vrouw@lert

  2. Pingback: Soroptimism: after 90 years’ attention for the improvement of the social position of women is still needed | Vrouw@lert

  3. Pingback: 1e Nederlandse president Soroptimist International ook geridderd | Vrouw@lert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s