Word jij sponsor van het Kinderfilmfestival in Hoorn?

Een aantal basisrechten voor kinderen zijn in ons land bij wet geregeld, zoals recht op onderwijs. Maar er zijn nog voldoende zaken niet geregeld. Zoals sport, ontspanning, een veilige plek om te wonen en te spelen. Soroptimistclub Hoorn e.o. wil via het Soroptimist Filmfestival kinderen attenderen op hun rechten. Tijdens dit jaarlijks terugkerend festival voor kinderen wordt via een film aandacht geschonken aan de rechten van het kind. Zo worden de kinderen zich bewust dat leven dat voor hen zo vanzelfsprekend is, voor veel kinderen anders is.

Dit filmfestival wordt door diverse Soroptimistclubs inmiddels op 11 plaatsen in drie Noordelijke provincies georganiseerd: in Assen, Drachten, Leeuwarden, Stadskanaal, Groningen, Steenwijk, Hoogeveen, Emmen, Edam, Volendam en dus ook Hoorn. Op de gezamenlijke site www.sffk.nl lees je hier meer over.

Unicef
Het filmfestival in Hoorn vindt plaats op 11 februari 2016. Op die dag gaan 100 kinderen van groep 7/8 van 3 basisscholen in Hoorn gratis naar de film ‘Blijf!’ in Cinema Oostereiland. Deze film heeft een relatie met kinderrechten. Voorafgaand aan de film wordt in de klassen aandacht besteed aan kinderrechten, dat Unicef ondersteunt met het leveren van lesbrieven, gastlessen en promotiemateriaal.

Vluchtende kinderen uit Syrië
De deelnemende scholen betalen 1 euro voor elke leerling die het filmfestival bezoekt. Dit geld gaat naar het project ‘Syria back2school’ (SN2S) van Unicef, dat door de SFFK en de Unie van de Soroptimisten wordt gesteund. Dit project maakt het mogelijk dat Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije naar school kunnen gaan. Ook in het lesmateriaal is hier aandacht voor, zodat Nederlandse kinderen zich bewust worden van de situatie van hun leeftijdgenootjes.

Help mee!
Soroptimistclub Hoorn e.o. wil dit een jaarlijks terugkerend filmfestival laten worden. Om de kinderen gratis naar de bioscoop te laten gaan, zijn sponsors nodig. Gelukkig kan het filmfestival in Hoorn al rekenen op diverse sponsors die hun medewerking aan het festival verlenen. Hier vind je hun logo.

Natuurlijk zijn andere sponsoren nog altijd welkom! Meer weten? Mail naar hoorn@soroptimist.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s