Het leven is duurder voor vrouwen dan voor mannen

Het leven is voor vrouwen duurder dan voor mannen, blijkt uit een studie die de stad New York liet uitvoeren. En dat komt niet omdat ze meer gaan shoppen. Vrouwen moeten namelijk meer betalen dan mannen voor vergelijkbare producten. Op een heel leven kan het verschil oplopen tot enkele duizenden euro’s.
Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen. Alsof dat nog niet genoeg is, betaalt een vrouw ook meer dan een man voor gelijkwaardige producten. Tot die opmerkelijke conclusie is de stad New York gekomen in een net gepubliceerde studie genaamd ‘Van kinderwieg tot wandelstok: de kosten voor het zijn van een vrouwelijke consument’.

Van speelgoed tot compressiesokken

De onderzoekers hebben naar 800 producten, van speelgoed en kleding tot verzorgingsproducten, gekeken die door mannen en vrouwen worden gebruikt. In 42 procent van de gevallen betalen vrouwen meer dan mannen. Het grootste verschil tekent zich af bij verzorgingsproducten zoals scheermesjes, shampoo of ¬parfum. Slechts 13 procent van de verzorgingsproducten die zich specifiek op mannen richten, is duurder dan hun vrouwelijke tegenhanger. Opmerkelijke voorbeelden zijn het verschil in prijs tussen steps voor kinderen, compressiesokken en materiaal voor een blessures. Keer op keer is de vrouwelijke variant duurder dan hetzelfde product voor mannen. Soms kan het verschil ook nog eens erg oplopen. Zo is een elastische band om gekneusde ribben te ondersteunen voor vrouwen maar liefst 4 dollar duurder.

Niet alleen in de VS

De studie heeft producten vergeleken die in de Verenigde Staten verkocht worden, maar ook in Europa zie je een verschil. Een pak van vier wegwerpscheermesjes voor mannen van het huismerk van Colruyt kost 2,31 euro. De vrouwelijke variant met evenveel mesjes in het roze kost 2,49 euro. Een kinderstep in het roze kost 45 euro terwijl een rode slechts 27 euro kost. Ook bij deodorant van Nivea is een prijsverschil merkbaar. Women Fresh: 2,89 euro, de mannelijke variant: 2,65 euro.

Bronnen: AD en vox.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s