Boekbenefiet voor vluchtelingenkinderen

SetRatioSize690460-boeken-vierkantOnder de titel ‘Een nieuw hoofdstuk’ wordt op dinsdag 9 februari een grote literaire benefietavond gehouden voor vluchtelingenkinderen. De opbrengsten gaan naar ‘My Book Buddy’; een project dat alle kinderen in AZC’s van een eigen prentenwoordenboek Nederlands voorziet en ervoor zorgt dat AZC-scholen boekenkasten met geschikte leesboeken krijgen.

Het project ‘My Book Buddy’ is opgericht door Cathy Spierenburg. Het richt zich op een groep kwetsbare kinderen die de huidige crisis niet heeft veroorzaakt, maar er wel door wordt geraakt. Taal en lezen als basisvaardigheden kunnen gevluchte kinderen op weg helpen in een nieuwe samenleving. Beschikbare en aantrekkelijke boeken helpen bij de taalontwikkeling, bieden inspiratie en (voor)leesplezier. In dit filmpje legt Cathy uit welk meisje haar inspireerde tot het oprichten van het project My Book Buddy:

JVHB_logo-rood2016 Jaar van het Boek
Het benefiet wordt georganiseerd door de Leescoalitie* in het kader van 2016 Jaar van het Boek. Doel van dit jaar is om boeken dichter bij iedereen te brengen: bij jong en oud, rijk en arm, laaggeletterd en boekenwurm, bij hen die al generaties lang hier wonen en bij nieuwkomers.

Vele auteurs hebben zich aangesloten en treden deze avond belangeloos op. Onder anderen Connie Palmen, Christine Otten, Anne Vegter, Renate Dorrestein, Maartje Wortel en Esther Gerritsen geven acte de présence in een uniek programma, dat samen met de Stadsschouwburg Amsterdam wordt georganiseerd. Ook is er onder meer muziek van Wende.

Meer informatie
Dinsdag 9 februari, 20.00 uur.
Tickets via de ticketshop van Stadsschouwburg Amsterdam.

Een gedachte over “Boekbenefiet voor vluchtelingenkinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s