Werkzaam op een hogeschool? Check je salaris!

Werk je voor een hogeschool en ben je vrouw? Dan krijg je minder salaris dan jouw mannelijke collega. Het verschil is bijna 11 procent!

Dit kan natuurlijk te maken hebben met het niveau van jouw functie, werkervaring en de manier waarop je functioneert, maar een deel van het verschil is ‘onverklaarbaar’’, aldus het College voor de Rechten van de Mens. Dat publiceerde afgelopen maandag een onderzoek naar de salarisverschillen.

Hetzelfde werk, verschil in salaris
Het onderzoek gebeurde op 6 van de 37 hogescholen in Nederland, die een ‘goede dwarsdoorsnede’ vormen. De 3218 mannen in de studie verdienden gemiddeld 4258 euro per maand. De 4301 vrouwen hadden een gemiddeld maandsalaris van 3798 euro. Ook bij hetzelfde werk verdient de man meestal meer dan de vrouw, met een verschil van ruim 5%. Bij functies op het secretariaat, de administratie of de facilitaire dienst kan het verschil oplopen tot 5,6%.

Aanvechten en gelijk krijgen
Hogescholen lopen een risico met de salarisverschillen, zegt het College. Als vrouwen het verschil aanvechten, kunnen vier op de vijf weleens in het gelijk worden gesteld!

Bron: NHD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s