VrouwRijke Ambities – KRACHT on Tour gaat in 2016 verder

De keuze van een vrouw om betaald werk te doen ligt bij haar zelf. Wel wil het ministerie vrouwen waarschuwen dat ze zonder werk, financieel kwetsbaar zijn. Bij scheiding of overlijden van de partner zullen ze zelf voor hun inkomen moeten zorgen. Het advies is te zorgen voor een buffer. Ofwel een betaalde baan te ambiëren. Via KRACHT on Tour worden vrouwen gestimuleerd hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Want dat betekent dat zij zelfstandiger zijn, meer keuzevrijheid en een sterkere positie in de maatschappij hebben.

Wist je dat…
Ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op eigen benen kan staan? Zij verdienen minder dan 70% van het netto minimumloon.

Vrouwen zijn nog steeds vaak de zorgers. Het ministerie wil dat de zorglasten gelijker verdeeld gaan worden tussen mannen en vrouwen. Flexibelere werktijden en arbeidscontracten kunnen dit stimuleren. Werkgevers wordt gevraagd daar in mee te gaan.

Kansen voor vrouwen met een achterstand
Er moet meer talentontwikkeling komen van vrouwen die thuis zitten. Bij hen ontbreekt ambitie, ze zijn laaggeletterd, hebben te weinig scholing en missen ‘het zetje’. De overheid heeft samen met 22 gemeenten afspraken gemaakt om vrouwen zonder werk en/of uitkering te stimuleren om hun talenten te ontdekken. Doel is hen meer zelfvertrouwen te geven in hun zoektocht naar werk of een opleiding. Daarbij wordt onder andere de methode van De tafel van één ingezet. Omdat onder deze vrouwen nog veel laaggeletterdheid is, pakt de Stichting Lezen & Schrijven laaggeletterdheid onder volwassenen aan met het programma Taal voor het Leven.

Meer vrouwen naar de top
Al hebben de echte Topvrouwen een hekel aan de betiteling Topvrouw, de overheid ziet graag een doorstroming van talentvolle en ambitieuze vrouwen naar de top. Het CEO-schap moet voor hen bereikbaar en een uitdaging zijn. De website Topvrouwen.nl hoopt een matchmaker te zijn tussen vacature en invulling. De ambitie: 30% meer vrouwen in hogere functies.

KRACHT on Tour gaat dit jaar verder!


Bron: Ministerie van VWS 19 januari 2016


N.B. Ontdek waar jouw talenten liggen volg de GodinTraining op 8 maart 2016

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s