De app Ican: voor vrouwen die te maken hebben met partnergeweld

Voor vrouwen die te maken hebben met partnergeweld is er nu de Ican app. Word jij geslagen door je vriend of man, zit je in een onhoudbare situatie die onveilig voelt en/of denk je vaak aan weggaan, maar je weet niet hoe, dan geeft deze app je veerkracht en zelfvertrouwen.

De gedachte erachter is ‘Herstellen doe je samen’. Behalve veerkracht en zelfvertrouwen, zou de applicatie je begeleiden in de zoektocht naar jouw eigen unieke kracht en persoonlijkheid. Ook vind je er telefoonnummers van opvang en hulpverleningsinstanties.

Help jij ons?

Als wereldwijde serviceclub willen de Soroptimisten deze Ican app meer bekendheid geven in Nederland en zelfs op internationaal niveau. Daarom zijn wij op zoek naar mensen die ons daarbij willen helpen. Onze ambitie is om Ican te vertalen in het Engels, Frans, Duits en Spaans, maar ook in het Arabisch. We zoeken mensen, liefst vrijwilligers, die teksten in Ican kunnen vertalen. Behalve een app is er ook een training inclusief handleiding, een werkboek en een spel ‘Powerkaarten’, die coaches kunnen inzetten om vrouwen te ondersteunen in hun herstel na geweld en om zelfvertrouwen op te bouwen. Ook deze materialen zouden we graag laten vertalen.

Om onze ambitie te realiseren is geld nodig:

  • € 10.000 om de Ican app ook in IOS te laten bouwen (Android is al beschikbaar, maar veel vrouwen hebben een Iphone).
  • €   3.000 om meertaligheid beschikbaar te maken in de Ican app,
  • €   3.500 om de website te verbeteren en internationaal geschikt te maken, zodat landen een eigen back-office hebben waar ze informatie kunnen plaatsen over de wetgeving en hulpverlening.

Wil jij financieel of immaterieel helpen om de Ican app verder te ontwikkelen en in de markt te zetten? Daarmee help je vrouwen om eerder uit de slachtofferrol te komen en hun leven in eigen hand te nemen.

Meer informatie via Stichting Laat je horen
Petra van der Pool, telefoon 06 27 13 80 01 of email info@meldcodespel.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s