Heel Holland loopt hard, vooral vrouwen

Hardlopen is booming zo schrijft het Financieel Dagblad in een artikel. Daarbij gaat het over de massale toeloop van evenementen en de top-opbrengsten die worden gehaald. Mario Kadiks van Golazo Nederland, een bedrijf dat veel loopevenementen organiseert, zag bij de halve marathon van Egmond een enorme groei in het aantal vrouwen dat de 10 en 15 kilometer liep. Ook andere organisatoren bevestigen deze trend.

Het artikel gaat verder in op de ‘commerciële’ kant van de marathons, want ook die lopen hard van stapel. Door de enorme toeloop en door sponsorbijdragen van onder meer fabrikanten van schoeisel, sportkleding en voedingsmerken gaan er miljoenen om in de organisatie. De Zevenheuvelenloop werkt met een budget van € 1,6 mln, de marathon van Rotterdam met € 3 mln. Een evenement draait voor grofweg 20% op sponsorinkomsten, de rest komt uit de verkoop van startbewijzen, (soms) ledencontributies en de verkoop van medailles, t-shirts en foto’s. Ook gemeentes leveren soms een bijdrage aan het evenement.

Waarom vrouwen massaal vallen voor deze tak van sport wordt niet belicht. Onze Soroptimist Carine de Boer is ook een fervent hardloopster. Zij loopt omdat ze er plezier aan beleeft, maar ook voor haar project de Witte Wezen in Craiova (Roemenië). Sponsors zijn welkom!

Wat drijft jou om deel te nemen aan een marathon? Is het de prestatie, conditieopbouw of even een moment voor jou en je lichaam? Graag horen wij wat jouw drive is. En wil je lopen: in februari staan er maar liefst vijftien halve marathons gepland!

 

Lees verder op fd.nl


 

afbeelding: Pixabay.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s