Onder de plu van Mary Poppins

De faculteit Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Eindhoven heeft het Nanny Fonds in het leven geroepen. Doel is jonge wetenschappers financieel te ondersteunen in hun wetenschappelijke carrière, nadat ze een baby hebben gekregen.

Een beperkte groep maakt aanspraak, maar mogelijk brengt dit initiatief ook andere universiteiten op een idee. Aanspraak maken vrouwelijke en mannelijke wetenschappers PhD’s die een contract hebben bij de faculteit en minstens 1 kind hebben. Op die manier kunnen ze oppasvoorzieningen regelen voor de kinderen, wanneer ze willen deelnemen aan een meerdaags congres. Ze kunnen eventueel een nanny inhuren.

Wij hopen dat dit Leuke initiatief navolging krijgt van andere universiteiten!

 Meer info

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s