Rommelige keukens, zijn caloriebommen

Een rommelige keuken veroorzaakt stress, waardoor vrouwen makkelijker in de verleiding worden gebracht ongezond te snacken. Niet 1 koekje maar het hele pak gaat op.

Het Cornell Food and Brand Lab heeft hier onderzoek naar gedaan.

Stress
Wanneer gestresste vrouwen, met een onordelijke keuken, vaat in de gootsteen, kranten op het aanrecht een jengelend kind, telefoon die bliebt worden vergeleken met geordende keukenprinsessen blijkt dat in een tijdsbestek van 10 minuten de vrouwen in een chaotische keuken 65 meer calorieën hebben verorberd.

Een chaotische omgeving en het gevoel te hebben niet in control te zijn is slecht als je dieet wilt houden.

Wetenschappelijk onderzoek
Aan het onderzoek deden 101 vrouwen mee. Aan de ene helft van de vrouwen werd gevraagd te beschrijven hoe ze zich voelden in een periode dat ze de boel onder controle hadden. De andere helft mocht weergeven hoe ze een stressvolle periode beleefden. De ene helft van de groep bevond zich in de messy kitchen de andere groep in een clean kitchen. In beide keukens stonden schalen, met koekjes, worteltjes bonbons.

En ja de vrouwen in de rommelige keukens konden de verleiding niet weerstaan.


Bron: Clutter, Chaos, and Overconsumption: The Role of Mind-Set in Stressful and Chaotic Food Environments Lenny R. Vartanian, Kristin M. Kernan, and Brian Wansink Environment and Behavior, 0013916516628178, first published on February 2, 2016. abstract

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s