Lang Leve de Liefde Award

De Hoornse Scholengemeenschap Oscar Romero won een eervolle vermelding van de jury van de Lang Leve de Liefde Award. De Lang Leve de Liefde Award is een prijs voor scholen die uitblinken in lessen en beleid rond seksualiteit en seksuele diversiteit. Aanleiding voor de prijs is het 25-jarig bestaan van het lespakket Lang Leve de Liefde, een product van Soa Aids Nederland, in samenwerking met Rutgers. De lesmethode is bestemd voor het voortgezet onderwijs en MBO.

Gezonde School Vignet

Een belangrijke reden voor de jury om de eervolle vermelding toe te kennen aan Oscar Romero in Hoorn is dat de school een Gezonde School Vignet heeft behaald op het onderwerp relaties en seksualiteit. De school vindt het belangrijk dat leerlingen op een gezonde manier met elkaar omgaan en iedereen zich prettig en veilig voelt. Er zijn lessen over relaties en seksualiteit en voorlichting over verschillende onderwerpen zoals seksuele diversiteit, sexting en grooming. Ook doet de school mee aan landelijke campagnes zoals paarse vrijdag.

Award

De Nehalennia Scholengemeenschap uit Middelburg sleepte de Lang Leve de Liefde Award in de wacht. De uitreiking door burgemeester Harald Bergmann vond plaats tijdens het Nationale Congres Soa* Hiv* Seks* in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s