App naar de top

Op zoek naar een functie in de top van het bedrijfsleven? Minister Bussemaker (Emancipatie) lanceert een app waarin alle vrijkomende stoelen in de boardrooms van de tweehonderd grootste Nederlandse bedrijven op een rijtje staan.

Meer vrouwen op topposities

Diversiteit is van belang voor een economie waarin vernieuwing en creativiteit cruciaal zijn voor groei en ontwikkeling. Het aandeel vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven stijgt, maar niet hard genoeg. Om meer vrouwen benoemd te krijgen op topposities moet je weten waar de vacatures ontstaan. Via de nieuwe tool wordt dat zichtbaar.

Gericht oriënteren

Je krijgt inzicht in de wisselingen de komende jaren in de raden van bestuur en raden van commissarissen van de top 200 bedrijven in Nederland. Vrouwen die topfuncties ambiëren kunnen daarmee hun voordeel doen op weg naar de top. Zij kunnen zich gericht oriënteren en actief zorgen in beeld te komen voor de vrijvallende plek van hun keuze. Bedrijven kunnen de vrijkomende plekken benutten om daadwerkelijk meer vrouwen te benoemen.
Meer weten over de weg naar de top of rechtstreeks zoeken in de database die ook bedrijven en executive searchbureaus gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s