Shalisa verrassing op SFFK Hoorn

Honderd Hoornse basisschoolkinderen keken donderdag 11 februari ademloos naar de film Blijf! over de belevenissen van twee 11-jarige kinderen. Blijf! is een Nederlandse jeugdfilm uit 2011 over Milad die naar Iran dreigt te worden terug gestuurd en Lieke die alles op alles zet om ervoor te zorgen dat haar vriendje in Nederland kan blijven. De film toont hoe ook kinderen geraakt worden door het huidige uitzettingsbeleid. Op school werd voorafgaand aan de film in de klassen over de rechten van het kind gepraat. Na het zien van Blijf! was er meer dan genoeg stof om na afloop in de klassen over het onderwerp door te praten.

IMG_7915Shalisa

Als verrassing trad eerst Shalisa voor de kinderen op, de winnares van het Nederlands Kindersongfestival 2015. Shalisa vertegenwoordigde Nederland op het Europese Junior Songfestival in Bulgarije afgelopen jaar. De kinderen genoten van dit onverwachte optreden van de jonge West-Friese zangeres en vooral van de kaart met handtekening die ze kregen.

Syria Back To School

Het Soroptimist Film Festival voor Kinderen werd georganiseerd door Soroptimistclub Hoorn e.o.  De opbrengst van het filmfestival gaat naar het Unicef-project Syria Back To School. Zo helpen de Hoornse kinderen eraan mee dat hun Syrische leeftijdgenootjes die in vluchtelingenkampen in Turkije wonen, toch naar school kunnen.

 

Sponsoren

Het SFFK in Hoorn werd mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren, waaronder:

SFFK

Dit filmfestival wordt door diverse Soroptimistclubs inmiddels op 11 plaatsen in drie noordelijke provincies georganiseerd: in Assen, Drachten, Leeuwarden, Stadskanaal, Groningen, Steenwijk, Hoogeveen, Emmen, Edam, Volendam en vanaf dit jaar dus ook Hoorn.

 

2 gedachtes over “Shalisa verrassing op SFFK Hoorn

  1. Pingback: Hoornse Soroptimisten dragen financieel bij aan container klaslokalen voor Syrische vluchtelingenkinderen | Vrouw@lert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s