GoodBabyFood investeert in de toekomst van onze kinderen

Op de Negenmaandenbeurs die momenteel bezig is, werd de allereerste persconferentie over babyvoeding gegeven door dreumes Saimi van 14 maanden. Dit was het startsein voor de GoodBabyFood campagne die gedurende de Negenmaandenbeurs plaatsvindt om bezoekers te helpen bij het verkrijgen van eerlijke informatie over gezonde voeding.

baby

Speciaal voor deze GoodBabyFood persconferentie waren wetenschappers, artsen, auteurs van kinderkookboeken, culinairexperts en producenten aanwezig om gezamenlijk met Saimi de boodschap uit te dragen:

“Investeer in de toekomst van je kind, kies voor voedzaam en lekker eten vanaf de allereerste hap.”

Na een korte introductie van de ambassadeurs en uitleg waarom babyvoeding een belangrijk onderwerp is en waarom aanstaande ouders hier meer aandacht aan moeten besteden, kwam GoodBabyFood ambassadeur dokter Koen Joosten aan het woord. Deze kinderarts en intensivist bij Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis lichtte de resultaten van een aantal wetenschappelijke onderzoeken toe op het gebied van voedzaam eten. Hij ondersteunt het werk van GoodBabyFood meer dan van harte, want, zo zegt hij: “Goed en gezond eten is met name belangrijk voor zwangeren en jonge kinderen, omdat je er je hele leven wat aan hebt. Ik zie vaak dat mensen te onbewust met voeding omgaan.”

Kinderobesitas en diabetes type 2

Hieruit bleek dat kinderobesitas en diabetes type 2 bij kinderen een groot probleem is vandaag de dag. Overgewicht bij kinderen komt voor bij 1 op de 7 kinderen en bij Turkse en Marokkaanse kinderen is dit aantal 1 op de 3 kinderen.

Wist je dat

  • Peuters gemiddeld 2,3 glazen zoete dranken (=10 suikerklontjes) nemen tegenover 1,1 glas water per dag.
  • Peuters op kleuterdagverblijven gemiddeld 175 gram suiker per dag gebruiken. Dit is ruim 5x te veel ten opzichte van de norm! Elin Karlsson, eigenaar van Kinderdagopvang Buitenkans, geeft de kinderen zelf bereid warm eten, bij voorkeur uit de eigen moestuin. Ze laat de kinderen minimaal 1 uur per dag buiten spelen en ook buiten slapen.
  • Slechts 30% van de kinderen tussen 2-6 jaar voldoende groente (100g per dag wordt aanbevolen) eet? Gemiddeld wordt er slechts 41 g groente per dag per kind gegeten. Dat zijn slechts 3 kerstomaatjes en een sperzieboon!

Foodcollege en proeverijen

Nog vijf dagen kun je op de Negenmaandenbeurs meedoen met de gratis proeverijen verzorgd door deskundigen op het gebied van babyvoeding. Tevens is er dagelijks een foodcollege verzorgd door GoodBabyFood ambassadeurs op het Baby Innovatie plein waar je als bezoeker gratis aan kunt deelnemen en meer inhoudelijke informatie kunnen krijgen over voedzaam eten voor jezelf en je kindje (op komst). Hal 8, stand Puur Baby Plaza.

Initiatiefnemers van GoodBabyFood zijn Gees van Asperen van http://www.babycooking.nl en Tamara Peers van http://www.BabyBeGood.nl. Hier vind je ook het programma van GoodBabyFood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s