Tentoonstelling seksuele diversiteit in China

Na Stockholm heeft Amsterdam een primeur: de tentoonstelling ‘Secret Love’ is in de hoofdstad te zien. Deze hedendaagse kunsttentoonstelling laat het taboe in China rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) zien.

tentoonstelling

Ondanks het taboe hebben er in China positieve veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot seksuele diversiteit. Wat doet dit met de LHBT’s? Je ziet het China van nu, waar kunstenaars bijdragen aan een toenemende bewustwording van de rechten voor LHBT’s én de strijd aangaan tegen de vooroordelen. De circa 45 werken van 10 gerenommeerde Chinese kunstenaars moeten mede bijdragen aan het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit. Vooral de toewijding van de kunstenaars om een verandering in gang te zetten wordt benadrukt.

‘Love has no gender’

Nooit eerder gedaan
De tentoonstelling is overgenomen van het National Museums of World Culture in Zweden en is voor het eerst in Nederland te zien. Curator Si Han zegt hierover:
“We hebben uitgebreid onderzoek verricht ter voorbereiding van deze tentoonstelling. Dit is iets dat niemand eerder heeft gedaan. Je zou kunnen zeggen dat deze tentoonstelling een nieuw hoofdstuk is in de Chinese artistieke geschiedenis”.

De tentoonstelling is nog tot en met 8 mei te zien in de Parkzaal van het Tropenmuseum.

Hier lees je meer over de kunstenaars die hebben bijgedragen aan deze tentoonstelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s