Leidse vrouwen voor het voetlicht

Op zondag 17 april start bij het Museum Volkenkunde in Leiden een LadiesWalk van 10 en 20 kilometer door Leiden en omgeving, met als thema ‘Leidse vrouwen‘. Bekende Leidse vrouwen worden voor het voetlicht gebracht. Ook kun je onder leiding van een stadsgids meedoen aan een stadswandeling van 5 kilometer over hetzelfde onderwerp. Na afloop krijg je een goodiebag mee.

stadwans

De wandeling is niet aangegeven met pijlen maar staat in een uitgebreid routeboekje met daarin ook historie en andere leuke wetenswaardigheden. Hoofdsponsor en stadswandelspecialist Groepswijzer.nl stelt vijf gidsen beschikbaar die een aantal stadsrondwandelingen verzorgen. De gidsen vertellen uitgebreid over prinses Beatrix, Emilie Knappert, Mata Hari, de moeder van Vincent van Gogh, de Zangeres zonder naam en ga zo maar door. Startplek de museumtuin van Museum Volkenkunde ligt op loopafstand van het station en diverse parkeerterreinen. Op vertoon van je routeboekje mag je op de dag zelf gratis het museum bezoeken.

Inschrijving
Inschrijven tot 10 april kost € 9,50 via http://www.ladieswalk.nl. Op zondag 17 april kun je jezelf ook tussen 10.00 uur en 12.00 uur inschrijven bij de inschrijfkraam in de museumtuin van Museum Volkenkunde. Dan zijn de kosten €11,50. De stadswandeling met gids kan alleen bij voorinschrijving worden geboekt, hiervoor geldt een toeslag van € 3. Meer informatie kunt vind je hier.

Warchild
De opbrengsten van de wandeling gaan naar War Child, die zich inzet voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Ze helpen de kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s