Digibeettijd voorbij: ICTkloof m/v geslecht

Vrouwen die goed thuis zijn in de digitale wereld verkleinen de huidige kloof tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Het niveau waarop digitale technologieën worden omarmd om meer kennis te vergaren, verbinding te maken en grotere effectiviteit te bewerkstelligen, speelt een sleutelrol bij de positieverbetering van vrouwen. Op die manier wordt het speelveld van mannen en vrouwen veel gelijkwaardiger.

Nederlandse vrouwen wereldwijd voorop

Uit het onderzoek dat Getting to Equal: How Digital is Helping Close the Gender Gap at Work dat Accenture in het kader van internationale vrouwendag deed, blijkt dat Nederlandse vrouwen wereldwijd voorop lopen op het vlak van digitale vaardigheden. Hoewel veel vrouwen in Nederland werken, groeit de kloof tussen mannen en vrouwen op het pad naar hogere managementposities.

Onderscheidend vermogen

Uit het onderzoek blijkt dat digitale vaardigheden vrouwen onderscheidend vermogen bieden in de zoektocht naar een baan en bij hun ontwikkeling binnen functies. Op een paar uitzonderingen na hebben vrouwen wereldwijd nog een duidelijke digitale achterstand op mannen. Zij kunnen deze echter inlopen door hun digitale vaardigheden te verbeteren.

Bron: Emerce

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s