Senaatskamer Leiden profileert hedendaagse vrouwelijke hoogleraren

De Universiteit van Leiden zet deze maand de schijnwerper op haar vrouwelijke hoogleraren. Op initiatief van Athena’s Angels krijgen de vrouwen alle ruimte.

Athena’s Angels
Het bijzondere fotoproject ‘Ruimte voor vrouwen!’ is een initiatief van Athena’s Angels: de vier hoogleraren Eveline Crone, Naomi Ellemers, Judi Mesman en Ineke Sluiter. Ze komen op voor gelijke behandeling van vrouwen in de wetenschap. Veel mensen denken dat mannen en vrouwen tegenwoordig gelijke kansen hebben om succesvol te zijn in de wetenschap. Toch worden vrouwen in de praktijk vaak anders benaderd en behandeld dan mannen, en dit kan invloed hebben op hun wetenschappelijke loopbaan. De Leidse universiteit zet haar beroemdste boegbeelden in de etalage. Normaal gesproken zijn het overwegend mannen. In het verleden kregen vrouwen geen kansen in de wetenschap.

De nieuwe portretten, gemaakt door fotografe Angela Verdam, tonen succesvolle vrouwen die hoogleraar zijn (geweest) aan de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. Zij hebben de top van de wetenschap bereikt en fungeren als voorbeeld voor anderen.

Hier valt nog een wetenschappelijke wereld te winnen. Het imago van de wetenschapper moet omgebogen worden naar een kekke wetenschappelijke vrouw in toog.

bron: Universiteit Leiden

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s