Vrouwelijke TED talks veroveren de wereld

Er zijn tien TED talks van Afrikaanse vrouwen, die een jaar lang als inspirerend worden aangeprezen voor een wereldwijd publiek.

TED (Technology, Entertainment, Design) is doorgaans een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten ‘de presentatie van hun leven’ te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. Tijdens een conferentie komen tientallen sprekers aan het woord, afgewisseld door diverse korte dans- en muziekuitvoeringen. De inhoud van de lezingen bevat geen zware theoretische kost, maar wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Men probeert begrip en bewustzijn te kweken en toepassingen van de wetenschap te laten zien die kunnen bijdragen aan een betere wereld. (Wikipedia)

Inspirerende tekst ´ever´

Chimamanda’s Danger of a Single Story is de meest populaire TED Talk ‘ever’. Haar filmpje is ruim 9 miljoen keer bekeken op de TED website en had ruim 1 miljoen vieuws op Youtube. In haar TED filmpje vertelt schrijfster Chimamanda Adichie hoe onze levens en culturen bestaan uit vele overlappende verhalen. Ze vertelt het verhaal hoe zij haar authentieke culturele stem vond — en waarschuwt dat als wij alleen een enkel verhaal horen over een ander persoon of land, we serieuze misvattingen riskeren.

In 2015 waren er 10 TED verhalen van Afrikaanse vrouwen die je kunnen inspireren

A Warrior’s Cry Against Child Marriage | Memory Banda | TED Talks

Memory Banda’s life took a divergent path from her sister’s. When her sister reached puberty, she was sent to a traditional ‘initiation camp’ that teaches girls ‘how to sexually please a man’. She got pregnant there — at age 11. Banda, however, refused to go. Instead, she organized others and asked her community’s leader to issue a bylaw that no girl should be forced to marry before turning 18. She pushed on to the national level … with incredible results for girls across Malawi.

Benieuwd naar de andere 9 TED verhalen, die lees je hier

Zie ook: Girls not brides, initiatief van Mabel van Oranje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s